sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Lokakuun kiinnostavat mangat

Piakkoin starttaava lokakuu tarjoaa muutaman kiinnostavan uutuuden niin kotimaan lehtipisteissä kuin amerikkalaistenkin kustantamoiden tarjoamana.

Tässä alla aukeavassa kirjoituksessa käyn lyhyesti läpi kiinnostavimpia mangauutuuksia. Reiluuden nimissä on todettava, että suomeksi julkaistavan mangan osalta julkaisupäivät voi vilkaista aivan hyvin myös Sangatsu Mangan sivuilta tai tokio.fi -sivun listauksesta. Englanniksi olen valikoinut vain itseäni syystä tai toisesta kiinnostavia uutuuksia, enkä edes pyri pitkään ja kattavaan katsaukseen. Sellaisen tekoon ei taitaisi edes vapaa-aika riittää.

Parhaassa tapauksessa tästä joku muukin hyötyy ja löytää kiinnostavaa uutta luettavaa, mutta mene ja tiedä.

Ensi alkuun poiminnat suomennetun mangan saralta. Esitetyt kansikuvat eivät muuten ole suomenkielisistä laitoksista, mutta oletan, ettei suuria muutoksia ainakaan suurimmassa osassa kansia ole luvassa. Ja jos onkin, niin nätinpi tämä näin on kuin ilman.


JATKUVAT SARJAT
Last Wars 6 (Yoshihiro Takahashi, Punainen jättiläinen) 4.10.

My Hero Academia 6 (Kohei Horikoshi, Sangatsu Manga) 18.10.

Patriootti Moriarty 5 (Ryosuke Takeuchi & Hikaru Miyoshi, Punainen jättiläinen) 18.10.

Velhon morsian 11 (Kore Yamazaki, Punainen jättiläinen) 25.10.


Ehdottomasti odottamisen arvoisin jatkuvista mangasarjoista on fantasiamanga Velhon morsiamen uusin, eli yhdestoista osa. Lisäksi listan ulkopuolelta voisi mainita uusintajulkaisuna ilmestyvän Fullmetal Alchemistin osan 15. Sormiaan kannattaa pitää ristissä myös sen puolesta, että One Piecen osa 91 saataisiin myöhästymisestä huolimatta ostokuntoon mahdollisimman pian. Alkuperäiseen julkaisupäivään 18.10. se ei kuitenkaan ehdi, joten hyvin mahdollista on, että sitä julkaisua pääsee hehkuttamaan enemmälti vasta lokakuun tuolla puolen...


PÄÄTTYVÄT SARJAT
 Prinsessa Sakura 12 (Arina Tanemura, Sangatsu Manga) 18.10.

Yksi sarja pääsee lokakuun aikana ansiokkaaseen finaaliinsa, kun Arina Tanemuran Prinsessa Sakuran viimeinen osa julkaistaan. Pitkän tauon jälkeen suomalaisiin mangahyllyihin jälleen saapunutta mangakan tuotantoa on ollut jo taiteenkin puolesta ilo lukea, vaikka myönnänkin oman lukutahtini hidastuneen ja jääneen jälkeen julkaisuvauhdista. Toivottavasti muilla tahti on ollut minua rivakampi ja ostajia sarjalle riittänyt, sillä olisi hienoa nähdä lisää Tanemuran sarjoja äidinkielellä.ALKAVAT SARJAT


 


Minun susipoikani 1 (Yoko Nogiri, Sangatsu Manga) 25.10.

Nivawa ja minä 1 (Nagabe, Punainen jättiläinen) 25.10.


Ehdottomasti odottamisen arvoisin lokakuun päivä mangan kautta katsottuna on kuun viimeinen perjantai, 25.10. Samana päivänä saadaan nimittäin lehtipisteisiin uutuussarjat molemmilta Tammen mangalinjoilta, Sangatsu Mangalta ja Punaiselta jättiläiseltä. Näiden kahden lisäksi tuona samana perjantaina pääsee ostamaan myös jo mainitun uusimman Velhon morsiamen, joten seuraavan viikonlopun lukemisten pitäisi olla hyvin hanskassa.

Yoko Nogirin neliosainen Minun susipoikani (Watashi no Ookami-kun) kertoo Tokiosta Hokkaidolle isänsä luokse muuttavasta Komugista. Suuren muutoksen elämässään kokeva nuori tyttö pyrkii aloittamaan elämänsä Japanin syrjäseudulla hissukseen, mutta tapahtumat eivät etene aivan suunnitelmien mukaan. Uudessa koulussa Komugi saa selville luokkatoverinsa salaisuuden, mikä ei aivan vastaa toiveita rauhallisesta elämästä.

Minun susipoikani kiinnostaa kaltaistani noin kolmikymppistä nuorta miestä etenkin sen alkuaseteleman takia. Sinällään varsin perinteisen kuuloinen tarina voi onnistuessaan luoda japanilaisen maaseudun kautta hyvän tunnelman lukemiseen, hieman samaan tyyliin kuin mitä onnistuttiin luomaan sarjassa Susilapset. Hyvä romanttinen sarjakuva tietysti uppoaa myös, mutta luetaan ennen kuin kehutaan.

Toinen kuukauden uutuuksista on paremmin sarjastaan Totsukuni no shoojo, (englanniksi nimellä The Girl from the Other Side), tunnetun Nagaben kolmen osan mittainen komediasarja Nivawa ja minä (Nivawa to Saitoo). Ihmissilmien ulottumattomissa kauan eläneiden aficoiden laji lähettää yhden omistaan oppimaan ihmisten elämästä. Tähän tuutorin tehtävään tulee valituksi joutilasta elämää viettävä nuorimies Saitoo. Nähtäväksi jää, millainen kuva ihmislajista tätä kautta syntyy.

Tekijänsä kuuluisamman sarjan sekä itsessäänkin kiinnostavan kuvauksen perusteella Nivawa ja minä on lokakuun kiinnostavin mangajulkaisu täällä kotimaassa. 
Sitten vielä pari poimintaa Atlantin takaisesta mangamaailmasta:


The Wize Wize Beasts of the Wizarding Wizdoms (Nagabe, Seven Seas Entertainment) 1.10.

Jo toinen poiminta Nagabelta saman kuukauden aikana! Yhden pokkarin lyhyttarinakokoelma seuraa ihmissilmää välttelevien taruolentojen taikakoulun elämänmenoa poikarakkautta sisältävien kertomusten kautta.

Drifting Classroom - Perfect Edition 1 (Kazuo Umezu, VIZ Media) 15.10.

Kazuo Umezun Drifting Classroom voi jo joistain hyllyistä löytyä ja useammallekin se lienee ainakin nimeltä tuttu. Minäkin siitä muistan arvion Anime-lehdestä jo vuosien takaa, mutta koskaan en sarjaan sen enempää ole tutustunut. Jo loppuun myydyn englanninkielisen painoksen voi kuitenkin viimeistään nyt unohtaa, kun William Goldingin Kärpästen herraankin verrattu kauhumangaklassikko saadaan englanniksi uudessa - ja toivottavasti uljaassa kuten lupaillaan - ulkoasussa. Tämä ensimmäinen "Perfect Edition" sisältää lähes 750 sivua, eli luettava ei heti kesken lopu.

 


Nicola Traveling Around the Demon's World 1 (Asaya Miyanaga, Seven Seas Entertainment) 29.10.

Kyllä, jälleen yksi fantasiasarja. Asaya Miyanagan kevyessä fantasiaseikkailussa Nicola-niminen tyttö kiertelee - kuten sarjan nimikin jo paljastaa - demonien maailmassa paholaiskaverinsa Simonin kanssa. Kuten moni muukin Harta-lehdessä julkaistu sarja, myös tämä tenhoaa aluksi eritoten taiteensa vuoksi, mutta ehkäpä sarja kestää lukemista muutoinkin.
Gambling Apocalypse Kaiji 1 (Nobuyuki Fukumoto, Denpa Books) 29.10.

Ehkä tämänkin uskaltaa listalle lisätä, vaikka julkaisu alunperin suunnitellusta päivästä onkin lipsunut. Alun perin alkuvuoteen suunniteltu uhkapelisarjan omnibus-julkaisu sisältää noin 550 sivua luettavaa ja kokoaa ensimmäisen kaikista Kaiji-sarjoista kuuteen tiiliskiveen. Reilu vuosi sitten perustettu uusi amerikkalainen mangakustantamo Denpa ottaa Kaijin kohdalla melkoisen riskin, sillä sarjaa ei voi oikein miltään osin pitää varmana myyntivalttina.
Tässäpä tämä tältä erää. Mukavaa, jos jaksoit selata postauksen tänne saakka. Lupaan harkita myös marraskuulle vastaavanlaista listausta vähintäänkin omaksi ilokseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti