maanantai 9. syyskuuta 2019

Homma rullaa - My Hero Academia 3

Kohei Horikoshin supersankarikummajaisia esittelevä sarja on saanut jo kolmanteen osaan mennessä paketin pysymään hyvin kasassa.


My Hero Academia (僕のヒーローアカデミア / Boku no Hero Academia)
Tekijä: Kohei Horikoshi
Julkaisija: Sangatsu Manga
Alkuperäinen julkaisu: Shūkan Shōnen Jump (Shueisha)
Käännös: Antti Valkama
Luettu: 3/24+Jo My Hero Academian kahden ensimmäisen pokkarin myötä havaitsi, että sarjan suunnitteluun ja toteutukseen on uhrattu useampi hetki. Hapuilevasta alusta ja vielä olemustaan etsivistä hahmoista ei ollut tietoakaan. Tekijällä on ollut alusta lähtien mielessään suunta, johon sarjaansa viedä.

Toisin sanoen kolmannen osan lukeminen sujuu ilman ongelmia. Supersankariopiskelijat ovat joutuneet varoittamatta ensimmäisen vakavan koetuksen eteen ja samalla tarina karistaa viimeisetkin alustuksen rippeet niskastaan. Pahikset esitellään, tärkeimmät sankarikokelaat ja heidän opettajansa käyvät tutuiksi ja UA-akatemian koulumaailma osoittautuu supersankarien Tylypahkaksi, jossa eletään ja opiskellaan syrjässä muusta yhteiskunnasta aina siihen asti, että ulkoapäin lyövät laineet tempaavat mukaansa.


Salaperäinen, facepalmin taakse kätkeytyvä pahis.


Sarja epäilemättä vetoaa niihin mangan lukijoihin, jotka pitävät myös One Piecestä tai muista vastaavista pitkistä shonen-sarjoista. Olisi kuitenkin kutkuttavaa kuulla, millä tavalla japanilainen tulkinta supersankareista uppoaa niihin sarjakuvien ystäviin, joille joko DC:n tai Marvelin sankarit ovat tutumpaa luettavaa. Rohkaisen ottamaan rohkeasti Heroaca-pokkarin kouraan ja kertomaan mielipiteensä.
Lehtipisteissä My Hero Academiaa on myyty suomeksi jo viiden osan verran, mutta vielä ei ole myöhäistä tarttua sarjaa kansista ja hypätä mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti