perjantai 3. helmikuuta 2017

Helmikuun 2017 mangat

Helmikuu on ehtinyt jo kolmanteen päivään ja vasta nyt ilmestyy kuukausittainen kotokielisten uutuuksien katsaus. Kiireet ovat pitäneet visusti tietokoneen äärestä pois, mutta vihdoin on aikaa tämäkin esittely kirjoittaa. Tässä kohdassa voitte, aihepiiri huomioiden, kuvitella minut kumartamassa nöyrästi ja syvään anteeksipyynnön osoituksena ja antaa sitä myötä kaiken mielipahan haihtua pois. Hienoa.

Helmikuun kotimainen mangatarjonta ei uutuussarjoilla pröystäile. Sellaiset puuttuvat kokonaan kustantajien etukäteen ilmoittamista julkaisuista. Mangan lukijan ei silti tarvitse hätääntyä, sillä jatkuvia sarjoja tupsahtelee luettavaksi mukavalla otteella.
Ehdoton ykkösnosto helmikuun aikana on Kore Yamazakin Velhon morsian, josta kuun puolivälissä julkaistaan toinen osa. Jo ensimmäinen pokkari teki vaikutuksen niin taiteensa, tekijän taustatyön kuin kutkuttavan tarinankin osalta. Toiveissa on toisen pokkarin avaavan kertomusta lisää sekä päähenkilöiden taustoja lisää ja tuovan esiin taas joukon erikoisia olentoja Euroopan mytologioista.

Luotettavat Twitter-linnut ovat myös kertoneet, että Tammella suunnitellaan Yoshihiro Takahashin Last Wars -sarjan julkaisua. Varmaa koiramestarin koirasaagan uusimpien vaiheiden julkaisu ei kuitenkaan ole. Paljon on kiinni siitä, kuinka nyt julkaistava Orion löytää lukijansa. Sotaisista koirista pitävien kannattaa siis jatkaa Orionin parissa, jos Takahashin kahdestoista suomenkielinen manganimike kiinnostaa.

Paljon muutakin kauppohin putkahtelee, vaikka myöntää täytyy, että hyvin shonenpainotteisella otteella ollaankin liikkeellä. No, onhan siellä muutama muukin tapaus, kuten kaikkien kulinaristien suosikki Tokyo Ghoul.


JATKUVAT SARJAT

Bleach 70, Tite Kubo, 3.2. (Sangatsu Manga)
Orion 4, Yoshihiro Takahashi, 3.2. (Punainen jättiläinen)
Lindhberg 3, Ahndongshik, 10.2. (Sangatsu Manga)
Titaanien sota - Attack on Titan 12, Hajime Isayama, 10.2. (Sangatsu Manga)
Tokyo Ghoul 6, Yui Ishida, 17.2. (Sangatsu Manga)
Velhon morsian 2, Kore Yamazaki, 17.2. (Punainen jättiläinen)
One Piece 81, Eiichiro Oda, 24.2. (Sangatsu Manga)PÄÄTTYVÄT SARJAT
 
Vahtikoirat 5, Sora Hoonoki, 3.2. (Sangatsu Manga)
Sherlock 3: Elämä pelissä, Jay, 17.2. (Punainen jättiläinen)
 
Kaksi sarjaa loppuu helmikuun aikana ja tekee tilaa tuleville uutuuksille. Sora Hoonokin muotoaan muuttavien koiraninjojen tarina Vahtikoirat päättyy viidennen osan myötä. Kaikesta tuntemattomuudesta pompanneessa sarjassa oli erikoinen ja hassun kuuloinen idea, joka kuitenkin toimi paremmin kuin etukäteen uskasi odottaa.
Samoin viimeisen kerran päättelykykyään käyttelee nykypäivän Sherlock Holmesin, tv-sarja Uuden Sherlockin mangasovituksessa.

Oikeastaan Sherlock ei sikäli ole päättyvä sarja, että sen tekijä Jay kyllä jatkaa sarjaa. Aivan näinä päivinä Japanissa aloittaa ilmestymisensä tv-sarjan neljänteen jaksoon Kiusallinen skandaali pohjaava uusi Sherlock-tarina. Tuon kertomuksen suomenkielistä julkaisua joudutaan kuitenkin vielä hyvä tovi odottamaan - jos sellaista edes tulee - joten tässä vaiheessa lienee turvallista sanoa Sherlockin päättyvän.


KUUKAUDEN ULKOMAINEN
 
Helmikuussa Pohjois-Amerikassa julkaistavien mangojen joukosta ei tarvinnut kahdesti valittavaa pohtia. Kei Sanben seinen-sarjan Erased ensimmäinen osa nimittäin julkaistaan helmikuussa englanniksi. Yen Pressin uutuus voi monelle olla tuttu myös sen japaninkielisellä nimellä Boku dake ga inai machi.

Satoru Fujinumalle annetaan mahdollisuus estää pahaa tapahtumasta.  Juuri uhkaavan tapahtuman kynnyksellä hän sinkoutuu ajassa vuosia taaksepäin omiin kouluaikoihinsa. Trillerin alku on siis kuin Naoki Urasawan kuulussa 20th Century Boysissa sillä erolla, että nyt päähenkilö todella palaa menneeseen setvimään, kuinka estää tulevaa tapahtumasta. Aikamatkustus aiheena voi tuntua puiselle ja tarjoaa epäilemättä monta tapaa ajaa tarina päin puuta, mutta Erased saa sen ainakin vaikuttamaan hienolta ajatukselta.

Kovakantinen ja 400-sivuinen ensimmäinen osa sisältää kaksi ensimmäistä alkuperäistä pokkaria, eli julkaistaan englanniksi neljässä komeassa kokoomassa. Kun myös sarjan piirroksiin, ja erityisesti kansiin, on panostettu, ei sarjaa oikein voi ohittaakaan.

Erased 1, Kei Sanbe, 21.2. (Yen Press)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti