perjantai 26. elokuuta 2016

Rikkonainen rakkauspakkaus

Suomeksi ja espanjaksi japanilaista sarjakuvaa julkaiseva Ivrea -kustantamo on julkaissut nyt suomeksi jo toisen shojomangaka Nana Shiiban tarinakokoelman. Animal Jungle koostuu neljästä Deluxe Betsucomi -lehdessä julkaistusta manganovellista sekä lyhyestä ekstrasta, jossa vielä pokkarin lopussa palataan ensimmäisen tarinan pääparin elämään.

Animal Jungle (Animaru jangaru / アニマルジャングル)
Tekijä: Nana Shiiba
Julkaisija: Ivrea
ISBN: 978-84-16512-97-3
Luettu 1/1
Hinta: 6.95€


Ivrean vuonna 2014 julkaisema toinen Shiiban yksiosainen pokkari Naapurirakkautta kertoi lyhyitä romanttisia tarinoita rähjäisen vuokratalon asukkaiden keskuudessa ja onnistui tontillaan mukavasti. 

Animal Junglen tarinoita ei yhdistä yhteinen miljöö, eikä mikään muukaan. Kattaus on rikkonainen ja pokkarilta jää odottamaan samanlaista ehjää kokonaisuutta kuin mitä Naapurirakkautta sisälsi.


Animal Junglen ehdottomasti erikoisin tarina on Sydänten sympatiaa, eli pokkarin kolmas tapa esittää rakkaustarina. Tässä tarinassa päähenkilötyttö ja -poika pystyvät yhteentörmäyksen tuloksena kuulemaan toistensa ajatukset, mikä vääjäämättä vetää heitä lähemmäs toisiaan. Shiiban onnistunein kertomus tässä kokoelmassa on puolestaan sen toinen tarina Maailman vahvin tyttö, jossa tekijä jotakuinkin onnistuu luomaan ehjän kokonaisuuden.


Kuten koko pokkarin tarinavalikoimasta, jää myös yksittäisistä tarinoista eheys puuttumaan. Shiiban kustannustoimittajat tuskin ovat antaneet vapautta tarinoiden sivumäärän suhteen, mikä on asettanut rajansa sille, mitä voidaan kertoa. Tämä ei kuitenkaan selitä läheskään kaikkea, sillä kuten toisista Ivrean julkaisemista yhden pokkarin romantiikka-annoksista on huomannut, on sama konsepti onnistuttu myös saaman toimimaan

Joka tapauksessa Animal Jungle jatkaa samaa shojopokkareiden linjaa, jota Ivrealta on totuttu näkemään. Vertailussa tekijänsä toiseen suomennettuun kokoelmaan Animal Jungle ei pärjää, mutta tarjoaa toisaalta shojoa kaipaaville suomalaislukijoille jonkinlaisen tavan päästä lukemaan tyttöjenmangaa helposti kaupan hyllyltä. Nämä Ivrean lyhyet shojot tuskin tähän loppuivat, joten seuraavalla kerralla homma voikin taas toimia huomattavasti paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti