sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Mytologista lumoa

Viime vuoden lopulla tenhoavasti startannut Kore Yamazakin Velhon morsian jatkaa hyvällä otteella myös toisessa pokkarissa.

Velhon morsian (Mahoutsukai no yome / 魔法使いの嫁)
Tekijä: Kore Yamazaki
Julkaisija: Punainen jättiläinen
Suomennos: Antti Valkama
Hinta: 6.90€
Luettu: 2/7+



Velhon morsiamen ensimmäinen osa koukutti nopeasti rikkaalla, taikuudella ja taruolennoilla kyllästetyllä, maailmallaan. Samalla kaikesta kuitenkin näki, että episodimaisuuteen taipuvaisten ensimmäisten lukujen tehtävänä oli lähinnä saada lukija kiinnostumaan. Tärkeä tehtävä, mutta tämän takia sarjan varsinaisesta tarinasta ei juuri irronnut sanottavaa.

Nyt toisen pokkarin myötä myös tarina alkaa avautua. Päähenkilön, nuoren Chisen, erikoinen luonne poikkeuksellisen taipuvaisena ja voimakkaana velhouden taidoissa saattaa tämän opinnot toden teolla alkuun. Chisen omaksuessa kokonaisen uuden maailman ihmeitä, tarjotaan lukijalle ohessa ensimmäisen pokkarin tavoin eurooppalaisesta mytologiasta ja kasvimaailmasta kumpuavaa rikasta kielenkäyttöä ja kauniita kuvia.


Nuoren Chisen oppilaakseen ostanut velho Elias Ainsworth näyttää ajattelevan Chisessä olevan potentiaalia myös puolisoksi. Toisessa osassa nuoren ihmisen ja olemukseltaan salaperäisenä pysyttelevän kallopäisen magian taitajan suhde syveneekin, ainakin Chisen osalta. Vaikka kahden toisistaan kovasti eroavan olennon suhteessa voikin yhä aistia jännitettä, on siinä mukana yhä enemmän myös lämpöä.



Velhon morsiamen toinen osa jatkaa ensimmäisen pokkarin esittelemää vahvaa linjaa ja itse asiassa parantaakin tästä. Tarina etenee kauniin rauhallisella tavalla antaen lukjalle sekä jännitettävää että rauhallisempia suvantokohtia, joiden aikana pohtia sarjasta paljastettuja ihmeitä. Samoin kannattaa pysähtyä ihailemaan Yamazakin kuvitusta, joka toimii niin itsessään ilman tekstejä kuin tekstin kanssakin kuljettaen molemmin keinoin tarinaa soljuvasti eteenpäin. Mihin kolmas osa tarinan hahmokemioita ja tapahtumia vie, on asia jota ei oikein jaksaisi odottaa selvittävänsä.

Katso myös sarjan ensimmäisen osan arvostelu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti