keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Viimeinen piipahdus Konohaan

Kymmenisen vuotta sitten Japanissa oli kolme suurta shonenmangasarjaa ylitse muiden. One Piece porskuttaa yhä suosionsa huipulla hurjin myyntiluvuin. Kesken kaiken sakkaamaan alkanut Bleach puolestaan on juuri näillä hetkillä saavuttamassa loppunsa.

Kolmas sarjoista oli Masashi Kishimoton Naruto, joka päättyi marraskuussa 2014 viidentoista vuoden ja seitsemänkymmenenkahden pokkarin jälkeen. Vaikka sarjan tarina ajoin tuntui pitkitetyltä, vältti Naruto pahimmat sudenkuopat ja oli loppuun saakka mielekästä luettavaa.


Suomessa Naruton viimeinen pokkari julkaistiin tämän vuoden huhtikuussa. Lähes heti perään Sangatsu Mangalta ilmestyi Naruto: Seitsemäs Hokage ja uusi sukupolvi, jossa Kishimoto vielä kerran palaa Naruton maailmaan.

Naruto: Seitsemäs Hokage ja uusi sukupolvi (Naruto Gaiden - Nanadaime Hokage to akairo no hanatsuzuki / ナルト−外伝・七代目火影と緋色の花つ月)
Tekijä: Masashi Kishimoto
Julkaisija: Sangatsu Manga
ISBN: 978-952-16-1880-2
Luettu 1/1
Hinta: 6.20€
 
Aikaa pääsarjan loppumisesta on ehtinyt vierähtää hyvän verran. Aikuisuuden kynnykselle ehtineet Naruton hahmot ovat nyt jo pitkälle varttuneita. Heillä on perhe ja iän mukanaan tuomaa vastuuta. Vastuu puolestaan tarkoittaa paljon työtä, myös perheen kustannuksella.


Seitsemännessä Hokagessa astuu esiin tuttujen hahmojen ohella tukku uusia. Sukupolvenvaihdos ninjamaailmassa on lähellä, kun uudet nuoret ovat osallistumassa loppukokeeseen tiellään kohti täyttä ninjan titteliä.

Seitsemäs Hokage ja uusi sukupolvi on kuin Naruto taskukoossa. Kaikki pääsarjan tärkeät elementit ovat mukana. Löytyy niin hienoja ninjatekniikoita, voimakkaita vihollisia kuin kaikkein tärkeimpänä, toveruutta, jonka avulla ylittää itsensä.


Lisäosan avulla Masashi Kishimoto on päässyt vielä kertaalleen palaamaan maailmaan, jonka parissa tekijä on kokenut niin maailmanmaineen kuin japanilaisen sarjakuvateollisuuden raadollisen muodon deadlineineen sun muineen. Seitsemäs Hokage ja uusi sukupolvi on kuin Naruton viimeinen luku, mutta venytettynä useampaan.

Lisäosan suomenkielinen julkaisu ei tullut suurena yllätyksenä, mutta lienee merkki pääsarjan kohtalaisesta menestymisestä myös Suomessa. Julkaisematta jättäminen sen sijaan olisi aiheuttanut tuimia kulmankurtistuksia Sangatsu Mangan suuntaan, eli hyvä näin. Mitään syytä jättää pokkaria lukematta ei ole, jos vain Naruto on maistunut muutoin loppuun saakka. Se olisi ehkä toiminut paremmin, mikäli aikaa Naruton lukemisesta olisi ollut enemmän. Näinkin se ajoi asiansa, eli antoi sarjan faneille vielä viimeisen pilkahduksen Naruto Uzumakin ja Konohan kylän elämään.

Jännittyneinä jäämme odottamaan, vieläkö Kishimoto pykää pystyyn uuden mangahitin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti