keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Ninja hau!

Kun Sangatsu Manga ensi kertaa julkisti tiedon Sora Hoonokin viisiosaisesta Vahtikoirat-sarjasta - ja etenkin sen kuvauksesta - ei sarjan sisällöstä oikein saanut otetta. Nyt vastaavasti tuntuu haastavalta kuvailla sarjaa itse siten, että sen kaikista tärkeistä elementeistä syntyisi oikeanlainen kuva.

Lyhyesti Vahtikoiria voisi kai luennehtia romanttiseksi toimintasarjaksi ripauksella huumoria. Tai ainakin lähelle jotain tällaista kuitenkaan ilman, että toiminta tai romantiikka saisi toisesta selkeää yliotetta.

Tarkemmin kuvattuna sarjassa seurataan kahta koulutuksensa vasta päättänyttä yookaininjaa, Hazukia ja Hanzoota. Heidän tehtävänsä on suojella isäntäänsä, Edossa asuvaa ylimystä Mitsuyoshia pahoilta yookailta, eli monensorttisilta kansansatujen olennoilta, ilman että tälle selviäisi heidän oikea luontonsa. Yookai-taustansa kätkeäkseen kaksikko esiintyy koirina kun paikalla on ihmisiä. Oikeassa muodossaan koiramaisuudet tulevat esiin esimerkiksi erikoisten korvien paljastamina. Mutta kuinka käy, kun tunteitakin alkaa heräillä?

Elementtejä Vahtikoirissa siis riittää. Niitä ei kuitenkaan ole liikaa, eivätkä ne rusenna toisiaan.
Paikoin humoristinen ja rakkaustarinaakin virittelevä sarja ei pelkää esittää nopeita taisteluitakaan vailla veren vuodatusta, joten aivan nuorimmille manga-ahmateille Vahtikoirat ei välttämättä sovi.

Ensimmäisen pokkarin perusteella sarja on hallittu kokonaisuus. Se ei ehkä ratsasta tunnetulla nimellään, mutta ehjänä pakettina ansaitsee ainakin yhden läpilukukerran. Toisinaan kun käy niinkin, että täysin tuntematon sarja yllättää puskista ja osoittautuu ajankäytön väärtiksi.

Summa summarum: Erikoinen, monista aineksista koottu sarja osoittaa urheilutermein sanottuna kustantajalta hyvää scouttaamista. Todellinen potentiaali selviää kuitenkin vasta myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti