perjantai 14. helmikuuta 2020

Pohjoisen romantiikkaa - Minun susipoikani 1 ja 2

Minun susipoikani on neliosainen shojotarina elämäänsä uudelleen käynnistävästä lukiolaistytöstä.


Minun susipoikani
Watashi no ookami-kun / 私のオオカミくん
Tekijä: Yoko Nogiri
Julkaisija: Sangatsu Manga
Käännös: Kim Sariola
Luettu 2/4



Tarina alkaa, kun nuori Komugi Kusunoki muuttaa muuttuneen elämäntilanteensa myötä elämää sykkivästä Tokiosta pohjoisen Hokkaidon syrjäseudulle. Siellä hän aloittaa puhtaalta pöydältä sekä koulunkäynnin että suhteensa isäänsä, johon ei ole pitänyt lainkaan yhteyttä vanhempiensa eron jälkeen.



Uudessa koulussa ystäviäkin löytyy varsin nopeasti kun Komugi tutustuu kummasti käyttäytyvään viereisen pulpetin poikaan Yuuhun. Nopeassa tahdissa uudella oppilaalla onkin muita oppilaita syvempi yhteys koulun neljään komistukseen näistä hänelle paljastuneen salaisuuden vuoksi.

Sekä sarjan tapahtumaympäristö että sen teemat ihmissuhteissa luovat sarjalle hyvän pohjan. Sarjan pituus ei kuitenkaan anna täyttä mahdollisuutta perata kaikkia valittuja teemoja niin syvältä kuin täyden kympin suoritus vaatisi. Kahden osan jälkeen jo puoleen väliin ehtinyt sarja joutuukin keskittymään kolmen tärkeimmän hahmon - Komugin, Yuun ja Rinin - välisiin suhteisiin esimerkiksi kiinnostavan isä-tytär -suhteen kustannuksella. Samoin pohjoisen syrjäseutujen lumo jää lähinnä mainnan asteelle, vaikka onnistuu näinkin luomaan sarjaan tunnelmaa.



Lyhyessäkin muodossaan Minun susipoikani on silti mukavaa luettavaa. Hahmot on helpompi erottaa toisistaan kuin monen muun vastaavantyyppisen shojosarjan kohdalla ja tarina etenee selkeästi. Lisäpituus olisi ehkä antanut mahdollisuuden nostaa sarjan tasoa entuudestaan, mutta tällaisenaankin se edustaa oman tyylinsä parempaa keskikastia. Simppeliä luettavaa etsittäessä ehdottomasti harkinnan arvoinen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti