sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Tammikuun mangat 2017

Ilotulitteet on saateltu savuna ilmaan, Suomi aloittaa satavuotisen itsenäisyytensä juhlavuoden ja hiljalleen on vielä lomiaankin viettävien aika alkaa valmistautua arkiseen tammikuuhun. Vuoden ensimmäinen tulevien mangajulkaisujen katsaus on nyt julki, jotta jokainen voisi löytää myös juhlien jälkeenkin hitusen iloa elämäänsä.

Suomimangaakin tosin vaivaa pieni loppuvuoden tykityksen jälkeinen alavire. Montaa uutta pokkaria ei ole nyt mahdollista kaupasta kotiin kantaa, mutta onneksi on aina jotain.

Alkavia sarjoja ei tammikuulle ole ilmoitettu lainkaan. Samoin aina salaperäisen Ivrean tammikuun julkaisuista ei ole tietoa, mutta jos niistä tulee tammikuuta koskevaa infoa, lista toki päivittyy. Pidetään peukkuja sekä Anotherin että Aoha Riden puolesta!
 

JATKUVAT SARJAT

  

Kaksi sarjaa jatkaa taivallustaan heti tammikuussa. Räväkästi kahden pokkarin voimin aloittanut 7 kuolemansyntiä jatkuu kolmannen osan verran kuun lopussa ja Yoshihiro Takahashin koirasaagan uusin ilmentymä Orion on hankittavissa heti vuoden alussa niin ikään kolmannen pokkarin osalta. Orion pitääkin vuoden mittaan kiirettä, sillä uusi osa tulee myyntiin kerran kuussa.

Orion 3, Yoshihiro Takahashi, 5.1. (Punainen jättiläinen)

7 kuolemansyntiä 3, Nakaba Suzuki, 27.1. (Sangatsu Manga)


PÄÄTTYVÄT SARJAT

Hopeasokerimestari & Musta keiju 2, Alto Yukimura & Miri Mikawa, 5.1. (Sangatsu Manga)

Akame 5, Yoshihiro Takahashi, 20.1. (Punainen jättiläinen)




Vuoden alku saattelee kaksi sarjaa päätökseensä. Positiivisesti yllättänyt fantasiamanga sokerisista herkuista ja keijuista, Hopeasokerimestari & Musta keiju, loppuu toisen osan myötä ja tehnee tilaa tuleville lyhyille mangasarjoille.

Samoin päättyy viiden pokkarin mittainen Akame, jossa Hopeanuolesta ja Weedistä tutun ninjakoira Akamen esi-isien saavutuksia on käyty läpi. Pieni odottava tunnelma sarjan loppumisen myötä kuitenkin jää. Saman tekijän Orion on vasta alkulämmittelyissä suomenkielisen julkaisun osalta, joten on selvää, että kustantajan aikeena on sitoutua Yoshihiro Takahashin julkaisuun myös jatkossa. Mutta ylettyisikö tämä aie Orionia pidemmälle ja toisi tullessaan lisää näitä Akamen ja muiden kaltaisia lyhyitä Takahashin sarjoja? Toivotaan parasta.


KUUKAUDEN ULKOMAISET

Vaikka Suomessa vuoden alku nyt onkin hiljainen mangan kannalta, niin Pohjois-Amerikassa tilanne on mallikkaampi. Tammikuun katsaukseen on valittu kaksi julkaisua, joita kannattaa odottaa. Erityisesti ensiksi esiteltävä tuo veden kielelle.




The Girl From the Other Side: Siúil, a Rún 1, Nagabe, 10.1. (Seven Seas Entertainment)

Heti vuoden toisella viikolla Seven Seas Entertainment iskee myyntiin mangan, jota kauniimpaa katsella ei kovin helpolla tule enää loppu vuonna vastaan. The Girl From the Other Side: Siúil, a Rún -sarjan ensimmäinen osa aloittaa Shiva-tytön ja tämän demonisen kaitsijan surumielisen tarinan. Kahden toisistaan erillään pysyttelevän maailman välille sijoittuva tarina tuo asetelmaltaan vahvasti mieleen vastikään suomeksi alkaneen Velhon morsiamen, mutta lyö tämän ainakin taiteen osalta laudalta kuin tyhjää vain. Harvoin odotukset ovat minkään sarjan kohdalla aivan näin korkeissa sfääreissä, joten toivottavasti tarinan taso ei tuo taiteen nostattamaa odotusta äkillisesti alas.

Nagaben sarjan huono puoli on se, että keskeneräistä sarjaa on julkaistu Japanissa Mag Gardenin julkaisemana vasta kahden osan verran. On hienoa, että Seven Seas sarjan julkaistavakseen nappasi, mutta jos odotukset sarjan kohdalla täyttyvät, voivat kuukaudet uutta osaa odottellessa tuntua pitkiltä.



 
Dissolving Classroom, Junji Ito, 31.1. (Vertical)

Junji Iton uusin englanninkielinen julkaisu Dissolving Classroom on toinen kahdesta tammikuun englanninkielisestä. Jo aiemmin on ollut lähellä, että Iton työ nostetaan esille, joten nyt täysin uuden julkaisun myötä sen aikeen on oivallista toteutua. Useita lyhyitä tarinoita yksiin kansiin kokoavan julkaisun luvataan tarjoavan hyvin rakennettuja kauhukohtauksia yhdistettynä komediaan. Kuun viimeisestä päivästä alkaen ollaan viisaampia siinä, kannattaako kustantajan markkinointia uskoa, mutta jo pelkästään Iton ilmeikkään piirrostyylin vuoksi kannattaa yhden pokkarin mittainen julkaisu omaan hyllyynsä hankkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti